amerikansk språkskola

det är så här man ska prata amerikanska enligt min kompis Mike om man vill låta som en local....



U2 i Baltimore

Kom just hem från Baltimore där vi såg U2 riktigt mäktigt måste jag säga ändå med ca 90000 pers på läktaren och bra drag fast musiken kanske är medelmåttig. Dagens rån är ändå parkeringen, för 45dollar får man parkera bilen under en sunkig bro i hjärtat av "Bodymore Murdaland" ni som sett serien The Wire fattar vad jag menar. Vi överlevde, dock så märkte jag att någon hade slangat bensin från bilen men det får man typ räkna med, tur att bilen stog kvar ändå.
Förutom U2 så hann vi med en morgonpromenad efter kanalen där vi såg en massa djur sköldpaddor, ormar, hjortar, ödlor och feta fiskar m.m...


BRA SHOW BJÖD DOM PÅ



INTE DET BÄSTA OMRÅDET ATT PARKERA PÅ!









PARKERINGEN




Imorgon blir det baseball och gym! :)


Washington DC

Vi kom fram till dc igår efter att vi hade kört länge länge, familjen är sig lik och det känns riktigt kul att vara tillbaka i DC. I dag var jag "amazing tour guide guy" och visade alla sevärdigheter som finns här, vita huset,the capital, alla monument osv osv. Nu ikväll har vi käkat BBQ och haft en talent show fun fun fun... Nu ska vi på bio snart tänkte se hangover 2. Imorgon blir det en utflykt till Baltimore där vi ska se U2 tänkte vi... världens segaste internet just något som är fel går inte att lägga upp så mycket filmer så det får bli en som summerar dagen igår ganska bra.


Savannah, GA

Idag kom vi fram till Savannah, mysig stad! När vi först kom hit så såg vi att på det hotellet vi tänkte bo på fanns det en fet graffitimålning där det stog "Happiness is a drog I can´t afford" då insåg vi att det inte låg så bra till så vi sökte oss vidare till ett bättre hotell. Gått runt i gamla stan hela dagen och kollat runt lite, avslutade kvällen med mat på en resturang nere vid hamnen. Imorgon tänkte vi köra upp till DC om jag orkar köra hela vägen (82mil).... Slänger upp lite filmklipp på begäran + massa bilder från Savannah

HEJ ZAKARIAS hej hemskt mycket hej!



SAVANNAH, GEORGIA


















utepåvift, jacksonville

Nu är vi ute på vift, hämtade upp hyrbilen idag och avverkade 52 lätta mil upp till Jacksonville där vi nu hänger på hotellet. Vi hade svårt att bestämma oss var vi skulle bo så efter 2 timmars sökande i "JAX" fick det bli ett lite dyrare hotell men dom pengarna är väl investerade, menar om man kan undivka en driveby så är jag villig att betala lite extra!

Fått endel önskningar att jag ska videoblogga lite så får väl börja med det i fortsättningen, men idag blir det ett tråkigt klipp då det bara spelades in en liten filmsnutt så jag bjuder på denna intet sägande video om hur livet är on the road in the US (märk väl den sköna musiken som spelas på radion, awesomeness) Imorgon åker vi till Georgia så då får vi göra ett resereportage a´la Peter siepen

--


American pancakes måste man äta om man roadtripar




Han har det bra han därbak i bilen......



SNART I "JAX" någonstans på vischan


New kicks

Sista dagen i Ft Lauderdale idag imorgon börjar jag på att köra upp till DC. Shoppade på sawgrass mills igår 3km långt mall, idag blir det typ världens största marknad Swap shop, blir kul!!

Spelade kort igår N****&president jag var bäst, men frågan är ju om någon kan slå Barack Obama i det?


special edition Adidas, spank my new kicks!


HOTHOTHOT 95f HELA TIDEN


Trycker svärdfisk


Five-O patrullerar i kanalerna, är inte för inte det kallas USA´s venedig
där de rikaste människorna i världen bor, åkte förbi en privat ägd liten båt som
kostade 98 miljoner .......Dollar, igår.. Ägdes tydligen av världens rikaste man, den var FET








Bahama Mama

Tillbaka på US soil nu efter en utflykt till Bahamas igår. Det tog ca 6 timmar att kryssa dit med båten, Bahamas ligger ca 16mil från den amerikanska kusten. Vi anlände till Bahamas näst största stad Freeport som kanske inte vara den finaste staden man har besökt, men direkt när man landsteg så kände man av de karibiska vibbarna till takten av Bob Marley överallt.. Sedan satt vi oss på en buss och åkte ut till andra sidan av ön där vi mötes av en underbar strand, kristallklart vatten och kokosnötter vad mer kan man begära liksom??......
Kryssningen var all inclusive så en och annan drink gick också ner, kände mig schtekig när jag vaskade Hennessy ..
Nu ska jag iväg och träna lite så ciao! sen blir det downtown! PZ!



                                          Take a picture, trick, I'm on a boat, bitch
                                          We drinking Santana champ 'cause it's so crisp




"Drinkin Hennessy, Black Cuz i´m from Tennessee"


REP YO CITY, UMEYO CCC!



Bringing the heat!

Varit och shoppat hela långa dagen, hittade massa fynd så snart blir det här nog en modeblogg... Imorgon blir det att stiga upp tidigt för klockan 7 går kryssningen med destination Bahamas, tänkte att det kunde vara fett att åka dit en sväng samtidigt som man lyssnar på "I´m on a boat" Blir nog awesome. Allt ska dokumenteras väl...
Härligt att tentan satt som ett scmäck också då kan jag softa med ro :)...

GAMEDAY... Miami Heat´s on fire! (I USA är det allmänt tillåtet att se ut som en whigga, skön T)


SENORITA MARGARITA


FÅGEL FÅGEL FÅGEL FÅGEL FÅGEL FÅGEL FÅGEL FÅGEL FÅGEL


SHOP TILL YOU DROP (FOREVER21 ÄR TYP VÄRLDENS TRÅKIGASTE BUTIK)


BOOOOOM!!! THEY GOT´CHA!


VISTAMAR AVE, all day eerr´day! (Min tumme uppe till vänster
som fortfarnde är sönderslagen sen yran, sweet!)









I´m in miami

Nu har vi kommit fram till typ Miami (Ft lauderdale) skönt att vara på ett ställe nu ett tag. På lördag åker mom&pops hem och då börjar vi köra upp till Washington DC. Idag har man inte gjort skitmycket förutom att bränna sig sönder och samman och käkat pistagenötter. Tänkte därför ut på en löptur efter beachen när solen gått ner och det inte är 40000miljarder grader varmt ute, kul blir det hoppas på en bra maxpuls!

Nu sitter jag annars och smider planer på vad man ska hitta på här in DA US

things to do lista

- Åka på kryssning över till Bahamas på tisdag
- Gå på U2 konsert i Baltimore nästa onsdag (vilka fan är U2?)
- Besöka Yankee Stadium in the Bronx
- softa i DC

Det är väl det som vi har planerat annars glider vi mest och tar det som det kommer. Hoppas på att kunna gå på lite underground klubbar i Brooklyn om jag kan lura med mig mitt enourage dit ;)

Men men nu ska vi inte gå händelserna i förväg är ju trots allt massa dagar kvar här i Florida och nu fungerar internet igen så kommer att uppdatera flitigt här på softa så, stay tuned!


WET LATINO LOVER LOOK, SLISKIG(bök)


Bryggan på baksidan av våran lägga i Ft Lauderdale


läggan

Pool










Southernmost point

Gillar följande saker med USA
- finns nachos även i färgerna grön, röd, lila
- Portionerna är stora.
- Även uteliggarna är trevliga
- Att man slipper betala för plastpåsar
- Att man får typ 2 plastpåsar per föremål
- BJ´s är billiga
-Starbucks

Imorgon åker vi till Ft lauderdale känns lite som att kom hem när jag är där. Ska se om vi kan få tag på en biljett till NBA finalen i Miami på söndag skulle vara awesome om det går att ordna.

Sydligaste platsen i USA



jordgubbs frappe!




key west

Nu är vi framme i key west! Det var en skogsbrand på vägen hit eller snarare träskbrand i everglades där vi såg lite alligatorer och andra trevliga saker också! Laddar upp några bilder lite snabbt för ska hoppa i poolen nu tänkte jag, vi bor granne med ernest hemingways gamla hus det är rätt soft här.
..

Gators efter vägen, skulle inte vilja gå ner dit!!


Det brinner!

Coors light ftw, blir ej fet iaf.


Nu ska jag hoppa i poolen så ciao så länge! kommer mer bilder imorgon





Ft Myers Beach, bra beach!

This is what I´m dealing with!



Ft myers beach helt underbart ställe! stranden går inte att beskriva med ord riktigt, men tänk att man går på ett ton med potatismjöl så mjuk och vit är stranden, overklig! Sen att stranden är bland de fetaste som finns gör inte saken sämre!! även en vattentemp på 30grader bidrar till att det är  ganska behagligt.
Imorgon bär det av till Key west och till USA´s sydspets där det blir att bara ta det lugnt några dagar det blir soft! =).....

BRA BALLE HAR VI OCKSÅ!


Fin beach


jodasatt!



bilder, sista kvällen i orlando

Sista kvällen i Orlando, har varit skoj här. Imorgon åker vi ner till Ft Myers som ligger vid mexikanska golfen, riktigt fint ställe :)!
Besökte universal studios idag och igår, även fast man har varit där massa gånger förut så slutar man aldrig att förvånas över hur mäktigt det är. Dom har byggt upp ett harry potter land som var nyöppnat mycket häftigt slänger upp några bilder på det :). Dock så innebar det att alla köer var CerebralPares-långa men ändå värt det.

Är alltid en fröjd att lyssna på radio i USA och slippa alla jävla rocklåtar som spelas i sverige som man bara vill spy över (typ bon jovi m.m)
Wiz khalifa - Roll up är nog den som spelas flttigast här just nu så ladda hem den för att komma in i rätt vibe!

Bästa med usa är:
-Att coke zero finns i många smaker typ, hallon/jordgubb/vanilj/peach/ m.m även att dr pepper finns i diet så man slipper bli fet.
- Att dom direktsänder mordrättegångar i tv där man efter dagens pläderingar kommenterar vilken sida man tycker har gjort bäst jobb. Tydligen var åklagaren jävligt bra idag då han hade en hund som sitt nyckelvittne som inte var biaz!!!
-Vädret, att aldrig behöva tänka på vad man ska ha på sig är rätt soft bara att slänga på sig sina shorts och tee. Har typ aldrig varit kallare än 30 grader på nätterna ens.


Softar med harry!



Please come again



Lite blöt

Universal Studios

Hogsmeade



Min nya Cat in the hat mugg :)

mmmmmmmmmmmmmmc Donalds


Stay black...


Framme

Rundtur i vårat crib

 

Resan gick bra förstår inte dom som klagar på en niotimmars flight, jag menar flyger man i business class så är det faktiskt rätt skönt och bra med utrymme. Efter att ha gjort en mellanlandning i Chicago och hängt på världens största flyplats ett tag var det en liten nätt flight på 3 timmar kvar ner till Orlando slog ihjäl tiden med att vara riktigt nördig och läsa illustruerande vetenskap och en härlig liten pocket som heter "den mänskliga hjärnan" kul faktiskt. Efter 12 timmar i luften var man ganska mör när man anlände, slocknade på 4 röda.

Vi bor i en fin lägenhet på 8:e våningen med bra utsikt över Orlando. Första dagen började med att man vaknade klockan 05:00 jetlegad som man är och med AC:n mullrande på högsta volym gick det inte att somna om så därför gick jag ner till gymmet seriös som man är för att lyfta lite skrot. Relativt nöjd med passet, bra maxpuls.

Sen invigdes poolen innan det blev för varmt vid 11 tiden, seriöst varit kring 36+ idag så man har typ smält bort. Åkte till en outlet sen för att inte kollavippa i värmen. Fyndade en air jordan tee rätt så fräsch ändå!

Älskar matkulturen i USA, hittils har jag hunnit trycka:

-1st 5dollar buck box på taco bell
-En påse Lays
-2l Vanilla Coke (diet, så inte så jävla tjockt ändå)
-en BJ
-en generös portion Fried rice with bourbon chicken
-A lot of nuts

bra näringsintag första 24h, snart har vi tacokväll i läggan också, nice! Tur att jag körde biccarna hårt i morse!

Imorgon ska vi till Universal Studios kommer bli ruskigt kul att gå gå dit, typ som Gröna Lund och Lisseberg tillsammans gånger 1000 då får man kanske barnavdelningen på Universal studios.

Vi kommer stanna här i Orlando i 4 dagar innan vi börjar färden ner till Key west..

Nu blir det att kolla på nbafinalen på tv hoppas Heat vinner så att man kanske kan se en match nere i Miami nästa vecka om man har tur :)


Stay Tuned!


Våran HiFi hotspot


Nörd


Tjarå, bra med utrymme för benen


arlanda

softar på Radisson på sky city just nu, snart ska taco&kongo tjonga lite på tv..
Just ätit lite fläskfilé gott var det..
En sväng förbi 7eleven för att inhandla lite godis till matchen. upp tidigt imorgon för att flyga till Chicago vidare till Orlando.. Sjukt att Tegs SK har en vimpel uppsatt på väggen här på Alfredos på arlanda.......



Hotell häng...


Tegs SK vi är överallt


USA all the way!

Jaha två timmar kvar tills det bär av till El Stockholmo för vidare färd imorgon mot USA. Kommer att uppdatera flitigt under resans gång och kommer att göra duktigt dryga inlägg, så skyll er själva om ni läser =P!

Bokade en fet bil igår som jag ska cruisa upp med till DC efter två veckor in the sunshine state.
Ryktas om att det kommer vara 38 grader när planet landar i Orlando imorgon, det ryktet gillar jag!

Annars då, jodasatt har klippt mig så att jag kan få den rätta beach hair looken. Köpt en ny kamera nu så kommer dokumentera resan väl och slänga upp massa bilder. Sen blir det release på en ny roadtripfilm..

Jaha i kväll käkar jag chips på arlanda och ser kongokim tjonga boll, måste hitta någon pocket att fördriva tiden med någon som har ett tips på någon läsvärd så holla! redan omåttligt dryg och börjar prata med amerikanska termer, kul!


Stay fly cuz I will! Pz



Orlando 2006 i  softar villan!



RSS 2.0