Roadtrip

Idag har vi haft en seg dag, har mest suttit och planerat inför vår roadtrip. Hoppas att vi kan vara supereffektiva framöver så att vi hinner resa runt några veckor innan vi åker hem. Med på vår bucketlist är mordor& fylke och allt vad det nu heter. Nästa helg tänkte vi åka till Queenstown som är typ the world capital of stupid äventyrar shit. Får se om man vågar göra nåt galet där, dock så tror jag att min axel skulle må ganska dåligt av att hoppa bungy jump.



Viewer Discretion Is Advised

En helt vanlig dag i labbet, lite så jag jobbar....


scilab+excel=Pest&Kolera

Härlig dag när man har suttit och stirrat på en dataskärm hela dagen, att jag inte började läsa statistik istället. Nu ska jag ut i djungeln och springa lite för att sen se på lite big brother #living the dream!

Konstigaste ever! Hare Krishna

Hare Krishna. Peter fick den lysande idén att vi skulle besöka Hare Krishna idag för att få gratis middag (#hejOVE). Det var ptjaaa väldigt #annorlunda är ett bra ord för att beskriva det. Men för att få middagen så var vi tvungna att vara med på deras väckelsemöte eller vad man ska kalla det. 3 timmar av rabblande Hare krishna hare krishna, rama rama, hare hare också vidare! Allt i takt till konstig musik gjorde det hela väldigt surrealistiskt! Och till råga på allt så var jag tvungen att läsa upp ett stycke ur deras ”bibel” väldigt märkligt. Men maten var god iaf något indiskt med äppelkaka till efterrätt men tror inte att jag blir en återkommande gäst. Tyvärr så kunde jag inte ta några bilder där inne vilket var synd.

Just two guys having a good time!







Milan-Juve

I morse gick jag upp tidigt för att se på lite fotboll. Min italienska flatmate är ett stort Juventus fan och hans kompis älskar Milan så vad kan då passa bättre än att se just Juve-Milan. Snacka om att italienare lever sig in i matcherna FAN COLO var ett återkommande ord kan man säga! Kul var det och matchen slutade 1-1. Kom just hem från gymmet tror inte att jag kommer vara så värst mycket mer produktiv idag än så, ska lägga mig och se lite Sons Of Anarchy nu. Ciao ciao!

Lärde mig lite kiwi-slang nu i helgen också.. (nya zeeländare kallar sig själva kiwis)

Choice= går bra att säga istället för ”word” här.. typ: that´s an epic movie, yeah choice bro

Sweet as: kan man säga till allt som är bra,häftigt,gott m.m.


Weekend warriors

Vår lugna tacokväll utvecklade sig till en riktig tequilakväll där typ hela området crashade oss, var säkert 50 pers i Peters flat!  Men det var riktigt kul! Träffade en jäkla massa skandinaver nu också som hittade till vår fest, kul ändå! Peter och jag delade på oss och drog ut med olika gäng, jag hängde mest med en snubbe från Dublin som påstod att han kände Bono (Mytomanvarning?). Hursomhelst så skulle han envisas med att bjuda mig på Guiness, förstår inte alls storheten med Guiness? Hängde lite med en som gick på Harvard igår också, billig och bra skola, 50000 dollar per år var man tydligen tvungen att punga upp för att gå där.#hejaCSN

Hade inte med mig min kamera igår men jag tror att jag kan få tag på lite bilder via diverse sociala medier!

Peace!


Videoblogg... pt Sublux

Peter lyckades att subluxa sin axel när han skulle slå på en badboll igår (Hård kille)..
Det var bra drag igår, riktigt bra akter som spelade! Skönt att de var tak på deras arena då de ösregnade hela dagen igår.

Det var en brokig skara vi hängde med igår
Cheers! Nu ska vi äta tacos!

Hiphop Jam

Ikväll så blir det att se vad NZ-scenen har att bjuda på, spännande med hiphop jam det var länge sen sist!

Fick mitt NZ ID kort idag så nu slipper jag släpa runt på passet när man är ute, skön-T.
Kul att man får bruna påsar till vinflaskorna, blir nog en bra kväll ciao! Kameran är med!!!
Dagens lunch! bättre än kebab med ris på vårdvetarhuset!

Carl-Jan Åberg!





Arsenals gamla sjukgymnast

Arsenals gamla sjukgymnast var försöksperson i vår studie idag, gissa om Peter var i fullkomlig extas. Coolt att han hade jobbat med Bergkamp och grabbarna. Annars så har vi typ haft världens längsta dag på skolan idag, skönt att den är över iaf!

Nu blir det att dra till gymmet #beach2012


Skönt att bo med amerikaner

Det är riktigt skönt att man bor med amerikaner så att man inte börjar prata "kiwi-english" som de pratar här.  Dom uttalar knappt vokalerna och deras R är väldigt märkliga,  typ  fish and chips blir FSH N CHPS osv, mycket märkligt beteende.
Candyfloss - Cotton candy
Tomato - Uttalas "tom-R-toe" och inte "tom-A-toe"
Hur som helst blev jag väldigt sugen på att åka till USA en sväng, men det får vänta tills i höst.



Untitled from softaofta on Vimeo.


Doften av augusti i februari

Idag har det doftat augusti hela dagen tycker jag, ni vet lite sådär kräftskivevarning över atmosfären på något sätt #gilla..  Tryckte typ den godaste burgaren jag någonsin har ätit idag till lunch, om någon har vägarna förbi så måste ni stanna på velvet burger och beställa en "hottie"..

Resten av min flat drog just ut på partaj men jag måste upp till skolan tidigt imorgon så jag&Peter avböjde vänligt men bestämt. (Verkar inte finnas något slut på festandet under O-week). Polisen cirkulerar här utanför med maxxxade sirener, lite COPS-känsla över allt..



Helgen

Helgen är slut och i morgon väntar en ny härlig vecka på skolan :). Helgen var toppen, utgång i fredags och fest igår. Måste säga att dom gillar att dricka här, speciellt veckan som kommer (O-week) verkar alla ska festa varje dag kanske blir lite svårt för oss som ska vara i skolan att haka på varje dag. Men men på torsdag så hade jag tänkt att gå på en hiphop konsert Homebrew & P money m fl. spelar, looking forward to that!

Annars har jag inte gjort skitmycket idag förutom att gymma lite (Peter var frånvarande) #hejBeach2012
Bjuder på ett litet guldkorn från fiskeresan förra helgen--->

It was a good night

Gårdagen hade alla ingredienser för en lyckad utgång.. Sommar, sol och bärs! Vår parkering ser dock ut som ett slagfält idag, fattar inte varför våra grannar lämnade deras soffor ute i regnet (iq-fiskmås)......kanske blir en bärts idag också, cheers!


Amazing-jungle-runner-kids

Här får ni se hur det ser ut efter rundan som vi brukar springa typ varje dag....



Sommar!

Plötsligt blev det sommar här i Dunedin igen! Idag har vi haft över 20 grader och strålande sol, me like!!! Man kanske borde ta och åka till stranden i helgen. Idag hade vi vår första riktiga försöksperson, det gick bra och imorgon ska vi gör en till, det dryga är att analysera all data efteråt (själadödande)

Nåja imorgon är det fredag! Peace.......



Skype!

Kul att man kan hålla kontakten via skype... Beställ en kebab med ris till mig tack!
Imorgon ska vi göra studien på vår första försöksperson, spännande.. Wish us luck!



Bilder

Bilder från förra helgen! SHOUTOUT FOR VALANTINES DAY TO HAGA!!:)  / LOVE, XOXO GOSSIP BOY.

SWEDES IN THE SWEDES

Hejbahej

Internet verkar inte fungera speciellt bra idag så lägger upp lite bilder imorgon istället! Nu är jag duktigt trött efter att ha läst sjuttioelva artiklar idag, bara att snöra på sig sin nyinköpta PJ av marinoull och sova lite...
Har upptäckt ett riktigt skönt band som de lyssnar flitigt på här borta ----->

Svinjävla kallt

Svinjävla kallt i lägenheten idag, jag tror att dom aldrig har hört talas om att man kan isolera hus här. Så i dag när det är typ bara runt 15 grader och regnigt blir det kallt i lägenheten. Tur att jag köpte en varm och skön hoodie förra veckan som jag kan värma mig i....

*foto Peter Åberg


Bra helg!

Vilken helg! Klockan 09:00 kom Daniel och amerikanen Jake och hämtade upp oss. 1 timme senare var vi framme i Balclutha, ett litet samhälle där typ alla är bönder på ett eller annat sätt. Fruktansvärt vackert var det där iaf lägger upp bilder från min kamera nu men slänger upp mer imorgon när jag har fått lite bilder från Peters superkamera.......

Jake kommer från Las Vegas  och har typ fiskat hela livet, jag tror han var måttligt imponerad över att vi dök upp utan fiskegrejer eller kläder! Men men vi gjorde det bästa av situationen och fick låna ihop grejer så att vi kunde fiska lite. Jag lyckades faktiskt landa två fiskar, sjukt att jag fick upp en vanlig tråkig svensk abborre när jag är på andra sidan av världen ändå. Hade på en riktigt stor forell idag som jag kämpade ett bra tag med tills den trasslade in sig i ett träd och lossnade. Om jag bara hade haft bättre utrustning så skulle jag ha fångat hur många som helst.

(P.S DE SKITFULA GLASÖGONEN ÄR INTE MINA OM NU NÅGON TRODDE DET, MAN VAR TYDLIGEN TVUNGEN ATT HA POLARISERADE GLASÖGON FÖR ATT FISKA DÄR, SÅ JAG FICK LÅNA ETT PAR.. )

Lägger upp en bild på den stora fisken jag fångade när jag har fått Peters bilder som sagt.

Vi blev bjudna på det konstigaste jag någonsin har ätit, Steve´s fru hade kokat ihop en omelett på spigg! (fiskyngel) som man käkade på en smörgås, mycket märkligt beteende. Smakade dock inte allt för dåligt mest bara en skum konsistens. Igår efter vi hade fiskat hela dagen så förkovrade vi oss även i cricket&rugby, rugby verkar faktiskt vara en kul sport men cricket vette tusan. Jag menar kan man kalla det en sport om man spelar i 5 dagar och tar tea-pauser hela tiden?

Idag så besökte vi även en bondgård där de födde upp får, kossor och rådjur m.m. Steve kände tydligen bonden som ägde en gigantisk stor farm på 800hektar, faktiskt rätt coolt att åka runt farmen på en pickup. Jag är imponerad över hundarna som vallade fåren..


Nu är jag hyfsat sönderbränd i ansiktet av all sol och trött som tusan, så good night!...


Gone fishin` ...Hemma på söndag!

Fredrik och Peter dom var oslagbara med ett spö i hand var dom number one.
Men en dag fick dom nog och sa, Vi ska bort från skiten vi är Fiske Eliten!

Fiske i helgen!

Ringde idag och pratade med Steves son (Steve är vår handledare). Hans son pratade med en konstig dialekt som var lite svår att förstå + att det lät väldigt dåligt på Peters telefon gjorde inte saken så mycket bättre. Men det jag uppfattade var iaf att vi skulle bli upphämtade på lördag morgon klockan 0900 utanför KFC´s parkering för vidare färd ut i buschen för lite fiske. Tror att stället heter Balclutha och det ska tydligen vara magiskt fiske där, så det blir spännande! Blir övernattning där också så det blir kul att se hur riktiga Nya Zeeländare bor… Dock så har vi absolut inga kläder för ändamålet så vi kommer nog att se ut som några riktiga Cityslickers! Men men..

För övrigt åt jag världens fetaste glass för 15 kronor igår det är lagomt tycker jag. Mer glass till folket!

Rob Roys rekommenderas! 4 av 5 kiwis...




Världens brantaste gata

Världens brantaste gata är fan i mig brant ändå! Jag, pejter och Matt tog en promenad dit nu ikväll, och wow vilken upplevelse det var.. mind blowing! *ironi


Världens längsta dag

Världens längsta dag är till ända! Efter att ha gjort vår första riktiga pilotstudie så var man hyfsat trött när dagen var slut klockan 19:00. När jag kom hem så hade jag fått en ny flatmate, så nu är jag inte king of the castle längre! Min nya roomie verkar vara en vettig amerikan som går på UCLA riktigt trevlig faktiskt, kul att ha någon att snacka lite football med också (tror han heter Matt). Näe nu måste jag sova, John Blund ringde och ville ha tillbaka sitt grus…

TACO-ANDERS ÄR GLAD ÖVER ATT HA FÅTT EN NY FLATMATE..........CHEERS

Super Bowl

Super bowl monday, världen är galen när man ser super bowl på en måndag. Det har varit helgdag här idag också så det var ganska lugnt på den lokala sportpuben. Det var vi och typ 5 andra där varav två var några lokala alkisar som satt och upprepade hur fucking töntigt amerikansk fotboll var med alla skydd gång på gång...  Det var en bra match synd bara att inte Ochocinco fick sin efterlängtade super bowl.. Om en månad startar rugbyn här borta vilket jag garanterat kommer att gå och se, looking forward to that!

Jag älskar football, hoppas att tail gaitingen håller lika hög standard på rugbymatcher som i Washington!



Peace!

back to the lab again!

Underbara dag! vi var förbi en sväng på skolan idag inte så värst kul när man var dyngbakis men vi är ena riktiga krigare! Efter det blev det en sväng till gymmet och pizza hut på det.. Nu sitter vi och försöker att komma igång med skrivandet till c-uppsatsen går väl sådär, entourage lockar lite mer..

Eat, sleep, laboratory

Utgång.

Vi var ute för första gången i Dunedin igår, det var helt okej antar att det blir mer drag ute när alla studenter dyker upp på riktigt. Vi hade kul iaf blev inte allt för hårt nådde inte "tucker Max drunk"-nivån* ikväll. Det som är lite jobbigt att gå ut här är att vi måste ta med oss passet men vi jobbar på att fixa ett nya zeelänskt ID så man slipper känna sig nojig. Spelling check på engelska suger när man skriver på svenska upptäckte jag igår.. Ska vara i labbet om 4 timmar känns lovely!

(1)“Tucker Max” is the ultimate drunk stage. Never mind about operating heavy machinery

Sugen på pizza....


Buzzed

Se are vuxnes Houstons the city bitches Cissi Zach you in the backside


Tacokväll!

Idag efter skolan gick vi och handlade alla ingredienser till en lyckad Anders Svensson-kväll dvs tacos+corona. Har typ längtat efter att äta tacos hela veckan, blev som vanligt att man bara vräkte i sig allt snabbt och blev äckligt mätt. Efter några bärs och Hangover2 så känner jag mig redo att börja avrunda kvällen, konstigt det där att man alltid är tröttast på fredagar. Imorgon blir det nog att ta sovmorgon för första gången på väldigt länge ska bli skön-T, sedan hade vi tänkt att gå en sväng på stan skulle tydligen vara någon marknad där imorgon. Funderar på utgång imorgon skulle vara kul att göra Dunedin by night också =)!

Videobloggandet går lite segt pga. tekniska svårigheter men tror jag kan slänga upp ett imorgon så håll utkik.. Cheers!


A day at the gym

Idag har vi varit väldigt flitiga. I morse tog vi en promenad till Dunedins IKSU som heter UNIPOL där jag körde ett maffigt rehabpass. Sedan har vi hunnit ha ett labmöte med våra handledare där vi fick ta upp lite frågor och funderingar. Efter mötet så stannade jag och Pejter kvar i labbet och gick igenom proceduren som vi ska göra på våra försökspersoner senare. Studien vi ska göra går i korta drag ut på att vi ska undersöka om sittande på en fyrhjuling påverkar balansen när man efter sittandet ska utföra olika typer av uppgifter (jag vet det låter skitkul).

Unipol ligger brevid en stor Rugbyarena nära campus.

Rehab, rehab och åter lite rehab...
9
Grabbarna får sig en omgång (akta dig Frans)..
Vackert runt campus ändå...
Efter vår gata behöver man inte gå hungrig...
Vi bor bredvid en hoppborgsbutik hur coolt är inte det?

New kicks!

Köpt ett par nya fräscha kicks idag efter skolan! Ska nog börja modeblogga nu istället... Lägger upp en videoblogg ikväll så stay tuned!
P.s tycker egentligen inte att det är okej att slänga upp ett peace sign bara sådär (töntigt), men är man utomlands så är det lite mer acceptabelt....så peace!


RSS 2.0