Dunedin

Efter många om och men är vi nu framme i Dunedin. Vi trodde att vi hade varit smarta när vi bokade en bussresa klockan 2 istället för på morgonen så att Peter skulle hinna få sitt bagage i tid. Men ack så fel vi hade. På morgonen så ringde budfirman och sa att bagaget skulle köras ut till vårat Hostel där vi bodde, kanske någon gång före 2. Kruxet med det hela var att vi var tvungna att checka in vid bussen 13:45 som typ låg 2km bort från vårat Hostel.

Klockan hann bli 13:30 och vi tänkte att ”Fan det här är ju kört” men då rullar Dagens hjälte nr1 in med bagaget. Listig som jag är frågade jag mannen som körde bagagebilen ”Is it possible to walk to this place in 10minutes” och pekade på en urusel karta i förhoppning om att han kanske skulle skjutsa oss dit. Och mycket riktigt så sa han ”Pop in boys I´ll get you there in time”. Vi hann med bussen som tur var, resan tog ca 6 timmar genom den Nya zeeländska landsbygden.

Väl framme i Dunedin möttes vi av ett härligt ösregn och kanske 10 grader, lite skillnad mot Christchurch där vi hade 24 grader och gassande sol. Utan någon större koll på var vi skulle gå så drog vi på oss våra backpacks och började vandra mot universitetet då dagens hjälte Nr2 dyker upp. Vi måste ha sett väldigt vilsna och genomblöta ut. Fram kommer en kille och frågar vart vi är på väg och vi svarar typ Universitetet, då erbjuder han att skjutsa oss dit vilket var mycket uppskattat. Det visade sig att han också var utbytesstudent, han kom från Spanien och vi tror att han pluggade något estetiskt, riktigt trevlig kille även fast han var från Madrid (barca barca barca).

Blöta som fan kommer vi fram till Universitetet som är stängt så vi var tvungna att ringa efter dagens hjälte nr3 d.v.s. en vaktmästare. Hon var verkligen hjälpsam med allt och fixade även fram sängkläder till oss och skjutsade sen oss till våra rum. Vi avslutade kvällen med att gå på Domino´s Pizza där vi fick i oss typ 1000000miljarder kalorier GOTT! Kändes lite som att man var i USA igen då.

Jag och Peter bor inte i samma ”flat” men som i samma komplex. När vi kom fram så var det helt öde, terminen börjar först i början av februari här så just nu är det typ bara jag och Peter som är här =P. Skönt att få komma till rätta…

Nu ska vi snart ut och se vad Dunedin har att erbjuda, vädret är bättre idag men det verkar ändå som att det inte hunnit bli någon värme än förhoppningsvis blir det varmareunder dagen.

Slänger upp lite bilder! HejBaHej

Mitt rum
Heltäckningsmattor är lite onice ändå!
Utsikt från mitt fönster.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0